Ett av de vanligaste klagomålen på de nya M1-modellerna av Mac Mini, Macbook Air och Macbook Pro är att de har samma design som föregående modeller, vilket antagligen är ett medvetet beslut av Apple för att signalera att det fortfarande rör sig om just Mac-datorer.

Nu har sajten Ifixit plockat isär de nya modellerna av Macbook Air och Macbook Pro, vilket gör att vi nu vet att insidan är i stort sett oförändrad också.

Den största skillnaden i Macbook Air är att fläkten har plockats bort och ersatts av en aluminiumplatta som gör att överskottsvärmen leds bort från processorn. Dessutom har arbetsminnet byggts in i M1-chippet. En närmare titt avslöjar att det rör sig om två LPDDR4X-moduler från Hynix med hastigheten 4 266 megahertz.

En annan sak som är värd att nämna är att T2-chippet har försvunnit, detta då säkerhetsfunktionerna har flyttats över till M1-chippet.

Som vanligt påpekar Ifixit att det är svårt att reparera de nya Mac-modellerna på egen hand, men det borde inte komma som någon större överraskning för någon.

Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13"

Bästa pris just nu: 11895 kr