Apple har under helgen publicerat ett supportdokument som beskriver hur du ska bära dig åt för att återställa din nya Mac med M1-chipp om du får ett felmeddelande under processen.

En lösning är att skapa en skapa en startbar installerare för Mac OS, något du kan göra via en annan Mac om du inte redan har gjort en före återställningen.

En annan lösning är att använda dig av Terminal som finns i mappen Verktygsprogram. Totalt är det 17 steg om du väljer den här metoden.

Själva buggen har åtgärdats i och med den senaste uppdateringen av Mac OS Big Sur, så om du du har uppdaterat datorn efter köpet ska det inte vara någon fara på taket.

Tidigare:

Apples nya modeller av Mac Mini, Macbook Air och Macbook Pro har fått fina recensioner, inte minst tack vare den nya M1-processorn som erbjuder en rejäl prestandaförbättring.

Men nya modeller brukar ha en del barnsjukdomar och så är fallet även den här gången. Enligt Macrumors har nämligen användare som valt att återställa datorn för att bli av med oönskad mjukvara råkat ut för problem under processen, något som gör att installationen inte kan slutföras.

Ett sätt att åtgärda problemet på egen hand är att koppla in datorn i en annan Mac och använda sig av programmet Configurator 2. Instruktioner för denna metod finns på Apples webbplats.

Läs mer: Macbook Pro med M1-processor bjuder på rejäla prestanda

Vill du inte råka ut för liknande problem gör du klokt i att avinstallera oönskade program på annat vis, till exempel med hjälp av verktyg som Appcleaner.

Apple MacBook Air (2020) - M1 OC 7C GPU 8GB 256GB 13" Pris vid test: 11895 kr.

Bästa pris just nu: 11490 kr