I och med dagens säljstart av de nya modellerna av Mac Mini, Macbook Air och Macbook Pro har det publicerats mängder av recensioner på sajter runt om i världen.

Generellt sett är recensenterna positiva när det gäller prestanda och batteritid, något som är två av de största fördelarna med den nya M1-processorn. Att datorerna dessutom är tysta är ytterligare ett plus i kanten.

Vad gäller programutbudet konstaterar Techcrunch att användarna i första hand bör välja program som har optimerats för M1-processorn eller som körs via emuleringsverktyget Rosetta 2. Att använda sig av appar som skapats för IOS eller Ipad OS är inte någon angenäm upplevelse. Förhoppningsvis kommer emellertid fler av apparna att släppas i så kallade Catalyst-versioner, något som innebär att de har anpassats för datorbruk.

Som väntat är det dessutom många IOS-appar som inte gjorts tillgängliga för Mac-användare, däribland Netflix och liknande appar för strömmande video. I och med att dessa tjänster kan ses via webbläsaren är det emellertid ingen större förlust.