Uppdatering (2021-05-14)

Nya Airpods släpps redan på tisdag

Om vi får lov att tro sajten Appletrack kommer Apple att släppa tredje generationens Airpods den 18 maj, alltså nu på tisdag.

Samma dag väntas Apple även presentera Apple Music‌ HiFi, en ny tjänst där prenumeranterna kan lyssna på musik i högre ljudkvalitet.

Sedan tidigare erbjuder konkurrenterna Tidal och Amazon Music liknande tjänster och senare i år är det även dags för Spotify Hifi.

Uppgifterna bör tas med en nypa salt, särskilt som det vore mer logiskt om Apple väljer att presentera nyheterna på sitt WWDC-event den 7 juni.


Uppdatering (2021-03-25):

Airpods 3 lanseras först till hösten

Trots ihärdiga rykten om att tredje generationens Airpods är på gång ser det nu ut som om lanseringen har skjutits upp till hösten.

Enligt en ny rapport från Digitimes kommer massproduktionen inte att påbörjas förrän under det tredje kvartalet, något som utesluter en lansering den närmaste tiden.

Redan nu har emellertid tillverkningen av de optiska sensorerna som ska användas i de nya hörlurarna inletts. Sensorerna sägs komma från taiwanesiska ASE Technology, men i övrigt är det ont om detaljer.

Sedan tidigare har Ming-Chi Kuo lämnat liknande uppgifter om lanseringsdatumet. Med anledning av förseningen räknar den välinformerade analytikern med att det ”bara” kommer säljas 78 miljoner exemplar av Apples trådlösa hörlurar under 2021, vilket kan jämföras med 90 miljoner för 2020.


Tidigare (2021-03-14):

Fler bilder påstås visa nästa generation Airpods

Ännu fler bilder har dykt upp på vad som påstås vara nästa generation Airpods. Bilderna har publicerats av sajten 52audio och visar en design som mycket påminner om dagens Airpods Pro, men utan silikontopparna.

Airpods 3 på bild
Foto: 52audio

Skaftet är något längre än på Airpods Pro, men betydligt kortare än dagens Airpods.


Tidigare:

Så ser nya modellen av Airpods ut

Sajten Gizmochina har publicerat bilder som sägs visa hur tredje generationens Airpods och det tillhörande laddningsfodralet ser ut. Jämfört med nuvarande modell blir skaften kortare, i övrigt blir de mer lika Airpods Pro till utseendet.

Airpods 3
Foto: Gizmochina

Vissa funktioner som tidigare endast funnits i Airpods Pro lär bli aktuella för tredje generationens Airpods, men räkna inte med stöd för transparens och aktiv brusreducering.

Troligtvis kommer priset att bli i nivå med andra generationens Airpods, men det kan förstås bli tal om en viss valutajustering för Sveriges del.

Apple AirPods (2nd Generation) med laddningsetui Pris vid test: 1330 kr.

Bästa pris just nu: 1249 kr