Uppdatering (2021-07-23):

Lansering i september

Om vi får lov att tro taiwanesiska Digitimes kommer tredje generationens Airpods att lanseras i september, troligtvis i samband med Apples Iphone-event.

Vissa funktioner som tidigare endast funnits i Airpods Pro lär bli aktuella för ”vanliga” Airpods, men räkna inte med stöd för transparens och aktiv brusreducering.

Troligtvis kommer priset att bli i nivå med andra generationens Airpods, men det kan förstås bli tal om en viss valutajustering för Sveriges del.

Vad gäller andra generationens Airpods Pro tycks lanseringen dröja till efter årsskiftet. Förutom nya rörelsesensorer kan det eventuellt bli tal om att skippa skaften helt och hållet, en design som Beats Studio Buds blev först ut med.

Någon ny modell av Airpods Max tycks inte vara aktuell, men möjligtvis kan Apple satsa på nya färger för att öka försäljningen.


Uppdatering (2021-06-30):

Kuo: "Airpods Pro 2" släpps under nästa år

År 2022 kan vi få se nästa generation av Airpods Pro, detta erkända Apple-analytikerna Ming-Chi Kuo, skriver Appleinsider.

Kuo nämner inte några specifika nyheter som väntas i hörlurarna, men tidigare rykten har pekat mot att Apple kan integrera fler avancerade rörelsesensorer i Airpods Pro.

Kuo nämner i samma veva att Apples strategi med två varumärken för hörlurar, Airpods och Beats, kommer bli än viktigare i fortsättningen i takt med Apple vill nå fler Android-användare med sin Beats-serie.

– Airpods kostar mer, riktar in sig på Apple-användare, och försöker ge innovation och en ”ekosystemupplevelse” för ökat värde, säger Kuo i rapporten. Beats är lägre prissatta, riktar in sig på både Apple-användare och icke Apple-användare, och att öka leveranser eller marknadsandelar.


Tidigare (2021-03-14):

Fler bilder påstås visa nästa generation Airpods

Ännu fler bilder har dykt upp på vad som påstås vara nästa generation Airpods. Bilderna har publicerats av sajten 52audio och visar en design som mycket påminner om dagens Airpods Pro, men utan silikontopparna.

Airpods 3 på bild
Foto: 52audio

Skaftet är något längre än på Airpods Pro, men betydligt kortare än dagens Airpods.


Tidigare:

Så ser nya modellen av Airpods ut

Sajten Gizmochina har publicerat bilder som sägs visa hur tredje generationens Airpods och det tillhörande laddningsfodralet ser ut. Jämfört med nuvarande modell blir skaften kortare, i övrigt blir de mer lika Airpods Pro till utseendet.

Airpods 3
Foto: Gizmochina