Testad produkt: Satechi USB-C Slim multiport with Ethernet
Pris: 624 kronor hos Proshop

Satechi är lite av en doldis på tillbehörsmarknaden, även om de fått in ett par exklusiva produkter på Apple Store. Men det är bra grejer, vilket om inte annat bevisas av att denna hubb faktiskt är den åttonde mest populära på Prisjakt när detta skrivs.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Med en storlek som påminner om de hubbar du pluggar direkt in i Macbook är Satechi hubb verkligen slimmad. Formatet innebär att Ethernet-porten måste vara uppfällbar, vilket är en fiffig lösning. Däremot känns det som en begränsning att den bara laddar datorn med 60 watt, att du inte får någon usb-c-port och att usb-a-portarna är så långsamma.

Positivt

  • Minst i testet
  • Stöder 4K vid 60 Hz på hdmi-porten

Negativt

  • Ingen usb-c dataport
  • Långsamma usb-portar
  • Endast 60 watts laddning

Design och konstruktion

Satechi USB-C Slim är lika lång som Alogics, Belkins, Twelvesouths och Unisynks hubbar, men tunnare än de alla och bara hälften så vid. En konsekvens av det är att den faktiskt är för tunn för att få plats med en vanligt Ethernet-port. Alltså är porten utfällbar! Väldigt smart.

Den känns ändå solitt byggd så den borde kunna hänga med i väskan utan problem. Vi hade dock önskat att sladden gick att skydda under transporten, som med Microsofts och Twelvesouths hubbar.

Satechi USB-C Slim multiport with Ethernet
Foto: Satechi

Funktioner och användarupplevelse

Det är frestande att stoppa in en usb-c-sladd i porten som sitter mitt på sidan, men det har du ingenting för. Den är nämligen endast till för att kunna ladda din anslutna dator. Trots det klarar den bara att ladda med 60 watt.

Hdmi-porten är av hyggligt modernt snitt så den stöder version 2.0. Det innebär att du kan ansluta en skärm med 4K-upplösning och få 60 hertz uppdateringsfrekvens.

Prestanda

Som nämndes ovan får du ingen prestanda från usb-c-porten då den inte har någon dataöverföring alls. Ger du dig i stället på någon av de två usb-a-portarna så får du visserligen uppkoppling men det är inte någon vidare fart. De stöder nämligen tråkigt nog bara USB 3.2 Gen 1 (eller USB 3.0 som de själva benämner det). Alltså får du endast 5 Gbit/s hastighet.

De två minneskorts-platserna har Satechi inte angett någon hastighet på, men de når åtminstone de 90 MB/s som är vad vårt minnekort klarar.

Specifikationer

Produkt: Satechi USB-C Slim multiport with Ethernet
Testad: mars 2021
Tillverkare: Satechi
USB-A portar: 2x 3.1 Gen 1 (5 Gbit/s)
USB-C portar: Endast laddning
Laddningsström: 60 watt
VGA: -
HDMI
: HDMI 2.0 4K 60 Hz
Displayport: -
Ethernet: Gigabit
SD-kortläsare: 1x SD, 1x microSD
Rek pris vid test: 899 kronor
Pris: 624 kronor hos Proshop

Betyg: 3 av 5