Pris: 899 kronor hos Cdon.

Satechi USB-C Slim Multi-Port med Ethernet har knappast det roligaste namnet man kan tänka sig, men på något sätt vill man ju förstås beskriva vad man erbjuder för funktionalitet. Den här slimmade dockan kostar en slant, men har letat sig ner i vår väska tack vare ett bra portutbud och, som sagt, en ethernet-port.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Satechi USB-C Slim Multi-Port med Ethernet är en snygg och smidig liten minidocka för dig som behöver fler portar. De dubbla minneskortläsarna gör att du kan skippa sd-kortadaptrar, och ethernet är alltid välkommet på hotellrum med osäker och långsamt wifi. Det är just det sista som gör det här till ett bra val för många, för det är inte så hemskt vanligt med ethernetportar på små och smidiga dockor.

Positivt

  • Snygg och smidig design.
  • Bra utbud av portar.
  • Klarar upp till 60 watt ut.

Negativt

  • Usb-a-portarna klarar inte av att ladda Ipads.
  • Ett hörlursuttag vore smidigt.
  • Lite udda längd på anslutningskabeln.

Snygg design

Satechi brukar vara ganska sobra i sin design, och den här slimmade saken med aluminiumfinish är inget undantag. Multi-Port-dockan kommer i tre färger: silver, rymdgrå, och svart – den senare är riktigt snygg faktiskt.

Satechi USB-C Slim Multi-Port

Ethernetportar är ju inte direkt små, men genom att öppna en liten mun i änden på Multi-Port-dockan så håller produkten sig slimmad ändå. Du ansluter med usb-c, som namnet antyder, och här kan man förstås ha åsikter om längden på kabeln. Den är antingen för kort, eller för lång, det känns som en udda längd man valt.

Med det sagt så är anslutningskabeln absolut lång nog för att man ska kunna gömma adaptern, och alla dess anslutningar, bakom laptopskärmen, så det får nog anses vara godkänt ändå.

De flesta portar du kan tänkas behöva

Förutom ethernetporten med gigabithastigheter så har Multi-Port-adaptern en hdmi-port som klarar 4K i 30 hz, en USB-C PD som kan skicka ut upp till 60W (men inte video), två stycken usb-a-portar för dina gamla prylar, samt dubbla kortläsare – en för micro sd och en för sd.

Med ett sådant portutbud kommer man långt, men det är inte helt utan begränsningar. Exempelvis klarar usb-a-portarna inte att ladda Ipad-enheter, då måste du använda usb-c-porten eftersom den har power delivery.

Enheten kommer dessutom med rekommendationen att bara ansluta en enhet som kräver extra mycket ström åt gången, för att slippa problem. Eftersom sådana enheter vanligtvis är hårddiskar så låter det klokt att lyssna på rådet.

Fakta

Produkt: Satechi USB-C Slim Multi-Port med Ethernet
Vad: Usb-c-docka
Testad: Oktober 2020
Uteffekt: Upp till 60W
Portar: Usb-c pd, 4K (30Hz) hdmi-port, Gigabit Ethernet-port, två usb-a-portar, micro sd samt sd-kortläsare
Pris: 899 kronor hos Cdon.

Betyg: 4 av 5