Den 10 november håller Apple sitt tredje virtuella event för att presentera nya produkter, och den här gången vankas det en ny generation Macar med Apples hemsnickrade processorer.

Bloombergs Mark Gurman och Debby Wu rapporterar nu att Apples leverantörer håller på att dra igång tillverkningen av inte mindre än tre nya modeller med Apple Silicon.

Det handlar om 13-tums Macbook Air, 13-tums Macbook Pro och 16-tums Macbook Pro. Det sista kan vara något förvånande med tanke på att det är den mest kraftfulla modellen som förutom en Intel-processor förlitar sig på kraftfull grafik från AMD.

Enligt Bloomberg kommer processorerna i dessa tre modeller vara baserade på samma teknik som i A14-processorn i Iphone 12 och Ipad Air.

De två mindre modellerna är Bloomberg nästan säkra kommer visas upp på eventet, medan 16-tummaren är mer osäker. Den ska inte ha kommit lika långt i produktionen som de båda andra, och det kan vara så att Apple inte vill lansera en produkt för långt innan den kan börja säljas.

Tidigare rykten har talat om en ny 14-tumsmodell av Macbook Pro, men den här gången handlar det inte om någon ny design utan sådana väntas först nästa år.

Bloomberg skriver också att Apple jobbar på en ny Mac Pro som är ungefär hälften så stor som dagens, men har inga uppgifter på om den ska ersätta eller komplettera nuvarande modellen. Eftersom Mac Pros storlek huvudsakligen kommer av antalet pci-expresskortplatser blir det svårt för Apple att bygga en hälften så stor dator utan att kapa antalet platser.