Zack Nelson, känd som Jerryrigeverything på Youtube och andra sociala nätverk, producerar några av de mest hårdhänta testerna av mobiler och andra teknikprylar. Bland annat brukar han skrapa skärmar med knivar och annat, försöka bända sönder mobiler och testa hur bra en telefon klarar sig mot en tändare.

Guide: Så väljer du rätt Iphone-modell för dina behov

Nu har han publicerat sitt tålighetstest av Apples nya Iphone 12, och den visar sig vara en av de tuffaste mobiler han någonsin har haft i händerna. ”Byggd som en pansarvagn”, är slutsatsen.

De nya raka kanterna bidrar till att göra Iphone 12 så styv att den enkelt motstår försöken att böja den, och skärmen repas först vid nivå 6 på Mohs hårdhetsskala för att bli tydliga vid nivå 7.

En annan intressant upptäckt är att skärmen inte tar permanent skada efter att ha hållit lågan från en tändare mot glaset i 30 sekunder. På andra telefoner blir oled-panelen under glaset vit efter en stund och återhämtar sig inte. Iphone 12 har ett nytt skyddsglas med keramiska kristaller, och Zach Nelson spekulerar att den lägre värmekonduktiviteten i keramik kan ligga bakom den bättre förmågan att motstå värmen.