Redan 1966 visade CBS filmen ”It's the great pumpkin, Charlie Brown” första gången, och sedan dess har filmen visats på amerikansk tv varje år kring Halloween.

Charlie Brown är huvudpersonen i serien Peanuts (Snobben på svenska) och har även två andra helgdagsfilmer – ”A Charlie Brown Thanksgiving” och ”A Charlie Brown Christmas” – som också sänds traditionsenligt kring sina respektive helger.

De senaste åren är det Disney-kanalen ABC som har sänt filmerna, men i år har företaget av någon anledning inte förnyat sitt avtal och istället ingår filmerna i Apples stora avtal med Snobben-producenterna på Peanuts Worldwide och Lee Mendelson Film Productions.

Förutom att bli tillgängliga för prenumeranter från och med 19 oktober, 18 november respektive 4 december kommer filmerna visas gratis under några dagar så att vem som helst kan titta.

  • It's the great pumpkin, Charlie Brown visas gratis 30/10–1/11.
  • A Charlie Brown Thanksgiving visas gratis 25/11–27/11.
  • A Charlie Brown Christmas vias gratis 11/12–13/12.

Till skillnad från tv-sändningar i USA visas filmerna i hela världen där Apple TV Plus finns. För att titta kan du antingen använda appen TV på en Apple-pryl eller en tv-apparat med appen, alternativt via tv.apple.com.