Iphone 12 och Iphone 12 Pro har precis börjat säljas och självklart är många Youtube-kanaler på och har publicerat diverse tester. Som vanligt väljer några att testa hur bra telefonerna överlever ett falltest, och i år är frågan extra intressant på grund av det nya kristallglaset som skyddar skärmen och som Apple kallar Ceramic Shield.

Everything Apple Pro har falltestat både en Iphone 12 och en 12 Pro, och var imponerad av resultaten. Från huvudhöjd mot betonggolv höll båda telefonerna utan några sprickor. Iphone 12 med sin aluminiumram blev lite bucklad och trots att glaset var intakt skadades skärmen på Iphone 12 Pro.

Från tre meters höjd höll Ceramic Shield vid fall på sidan, men på Iphone 12 Pro sprack det en aning när telefonen landade direkt mot skärmen. Glaset på baksidan krossades när telefonerna landade med den nedåt, men inte vid fall på sidan. Kameran i Iphone 12 gick också sönder.

Mobile Reviews Eh har gjort ett annorlunda test med hjälp av en spetsig dynamometer. Iphone 11:s skärm gick sönder vid 352 newton medan Iphone 12 sprack först vid 443 newton.

Kanalen testade också reptålighet, och fann att Iphone 12 klarar sig utan repor för vid nivå sex på Mohs hårdhetsskala, som repar Iphone 11. Den får också mindre tydliga repor vid nivå sju.