Satechi Homekit Dual Smart Outlet, eller bara Dual Smart Outlet för enkelhetens skull, är en Homekit-kompatibel dubbel strömkontakt. Det betyder att produkten har två strömuttag, men den tar bara upp ett i väggen, så du får två uttag till priset av ett, kan man säga. Vad som är extra intressant med den här är att du har individuell kontroll över strömmen till båda uttagen.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Det är härligt med produkter som gör precis vad de ska, och Satechi Homekit Dual Smart Outlet är en sådan. Tack vare Homekit kan du säga åt Siri att sätta på kaffet på morgonen och vips sätter produkten igång. Prislappen kan tyckas lite tilltagen, och Satechis app är inte vackrast i världen, men det här är en pryl som gör vad den ska. 
 

Positivt

  • Snygg och smidig design.
  • Lättanvänd på alla sätt och vis.
  • Kan mäta strömförsörjning i Satechi-appen.

Negativt

  • Klarar bara 2.4GHz-wifi.
  • Kan inte mäta ström per uttag utan bara för hela enheten.
  • Behöver du mycket ström så kanske uteffekten inte räcker till.

Pris: 649 kronor hos Cdon.


Lätt att komma igång

Det förvånar nog ingen att det är lätt att komma igång med Dual Smart Outlet. Plugga in den i väggen och para genom att skanna Homekit-koden i Satechis app. Där kan du sedan slå på och av de båda kontakterna. Eftersom Dual Smart Outlet stödjer Apples Homekit så betyder det också att du kan göra detsamma i Home-appen, inklusive alla tänkbara widgetar och genvägar i Kontrollcenter. Du kan även nå kontakten via Siri, tack vare Homekit.

I de fall du inte har din Iphone i närheten men ändå vill slå på eller av en kontakt så kan du göra det fysiskt med – det finns en liten knapp ovanpå respektive uttag för detta. Den lyser behagligt blått om strömmen är på, och inte alls om den är av.

Satechi Homekit Dual Smart Outlet

Horisontellt – på gott och ont

Dual Smart Outlet är sparsmakat designad i blank vit plast. Kontakterna är horisontella, vilket betyder att den inte tar upp det andra strömuttaget i de fall du pluggar in den i en vanlig väggkontakt. Du kan rentav ha två Dual Smart Outlets inkopplade i samma väggkontakt, för att få fyra uttag som alla kan kontrolleras individuellt. Detta är förstås toppen för just vanliga vertikala väggkontakter, men kan bli ett problem för andra positioner.

Apropå ström så får du inte fullt ös ur din Dual Smart Outlet – det är en ingångsspänning på 120V och max 1800W ut per uttag. Detta räcker mer än väl till det mesta du kan tänkas vilja koppla in (lampor, kaffebryggare, tv-apparater), men ändå värt att veta. Satechi-appen har för övrigt en funktion för att mäta hur mycket ström dina enheter använder, vilket är intressant men konstigt nog gäller för hela enheten, inte per uttag, så är du extra nyfiken på en speciell pryls strömförsörjning får du nöja dig med att ha enbart den inkopplad.

Specifikationer

Produkt: Satechi Homekit Dual Smart Outlet
Tillverkare: Satechi
Vad: Smart strömkontakt med dubbla uttag
Homekit: Ja
Anslutning: Wifi 2.4GHz
Pris: 649 kronor hos Cdon.

Betyg: 4 av 5