Uppdatering (2020-12-08):

Det ser ut som om Samsung än en gång har bestämt sig för att följa i Apples fotspår, rapporterar 9to5Mac.

Enligt dokument från den brasilianska tillståndsmyndigheten kommer det nämligen inte följa med någon laddare på köpet i de kommande mobiltelefonerna Galaxy S21, Galaxy S21 Plus och Galaxy S21 Ultra. Det tycks heller inte bli tal om några medföljande hörlurar.

I samband med att Iphone 12 lanserades i oktober var Samsung ett av flera företag som passade på att plocka billiga poäng genom att kritisera Apples beslut att sälja laddare och hörlurar separat, något som du kan läsa mer om här nedanför.

De flesta experter är övertygade om att det bara är en tidsfråga innan de flesta större mobiltillverkare slutar skicka med laddare och hörlurar ”på köpet”. På så sätt kan de både sänka priserna på sina mobiltelefoner och öka försäljningen av tillbehör.

Tidigare (2020-10-16):

Det kommer kanske inte som någon större överraskning att Apples konkurrenter passar på att göra narr av beslutet att slopa den medföljande laddaren med Iphone.

Samsung väljer att publicera en bild på sin strömadapter på Facebook och kommenterar att den som köper en Galaxy självklart får en laddare på köpet.

Samsung

Xiaomi väljer å sin sida att förklara på Twitter att den som köper företagets mobiltelefoner minsann får allt som behövs med i kartongen.

I sammanhanget kan nämnas att sydkoreansk press redan i somras uppmärksammade att Samsung också har planer på att slopa den medföljande laddaren, men att ändringen sker först nästa år.