Till skillnad från Apples andra prylar baserade på IOS har Homepod ännu inte fått årets uppdaterade mjukvara. Homepod OS 14 betatestas internt och via Appleseed-programmet men har inte släppts för varken utvecklare eller allmänheten.

Nu rapporterar The Verge att en uppdatering av Homepod snart kommer lägga till stöd för surroundljud (5.1 och 7.1) och Dolby Atmos. Det är okänt om det gäller den första Homepod OS 14-versionen eller kommer senare ändå.

Funktionen har inte rapporterats om tidigare, men ingår i den jämförelse mellan Homepod och Homepod Mini Apple lade upp efter lanseringen av den senare. Där kallar Apple det ”Hemmabio med Apple TV 4k” men företaget har bekräftat ytterligare detaljer för The Verge.

Det är okänt om Atmos-stödet bara gäller strömning via Apple TV eller om det även kommer fungera med Macar och IOS-enheter som väljer en Homepod eller ett Homepod-par för ljud ut.

Nyligen kom rapporter om en annan glad nyhet för Homepod-ägare, då det snart kommer gå att välja Homepod som standardhögtalare på Apple TV. Funktionen ingår i TV OS 14.2 beta 3.