Testad produkt: Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 Wireless Charger with MagSafe
Pris: 1 456 kronor hos Amazon Sverige

Med allt fler trådlösa apparater att ladda blir det lätt en röra på sängbordet eller skrivbordet. Det är därför inte undra på att tillverkarna visar upp den ena laddningsstationen efter den andra. Men Belkins sticker ut från mängden genom att Iphone och Apple Watch visas upp i en vettig vinkel och framför allt genom att den faktiskt har Magsafe för Iphone 12.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Det är ytterst ont om snygga laddningsstationer med Magsafe, så Belkins lösning är verkligen välkommen. Den ser inte bara bra ut på skrivbordet utan laddar dessutom din Iphone 12, Apple Watch och Airpods med högsta hastighet.

Positivt

  • Riktig 15 watts Magsafe
  • Förtroendeingivande konstruktion
  • Som gjord för skrivbordet

Negativt

  • Kan inte ladda Apple Watch i sängbordsläge
  • Fast vinkel på laddningsplattorna

Design och konstruktion

Laddningsstationen har en relativt stor rund bottenplatta som både ska balansera stationen och tjäna som laddare för hörlursfodralet. Ovanpå den är ställningen som håller både telefonen och klockan. Hela stationen har precis den vikt den behöver för att inte ens tippa när den är som mest snedbalanserad. Materialen är väl valda och det känns som ett robust bygge.

Hållaren för mobilen har för en gångs skull inbyggd Magsafe-laddare där Iphone snäpper fast med en förtroendeingivande smäll. Du kan sätta mobilen både i porträtt- och landskapsläge. Om du sätter en Iphone 12 Pro Max i liggande läge är det ganska stor vikt på ena sidan, men stationen står stadigt och det finns fortfarande tillräckligt med plats för Apple Watch.

Det finns för övrigt även en 2-in-1-modell för Iphone och Airpods.


Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 Wireless Charger with MagSafe
Foto: Belkin

Funktioner och användarupplevelse

Telefonladdaren är gjord för att ladda Magsafe-kompatibla mobiler, vilket i dagsläget innebär Iphone 12 och 12 mini samt Iphone 12 Pro och Pro Max. Klockladdaren sägs försiktigt nog bara vara testad med Apple Watch Series 5 och 6, samt Apple Watch SE. Men eftersom laddaren varit den samma sedan begynnelsen kan du naturligtvis ladda även äldre modeller. Vad gäller laddaren för hörlurar säger Belkin att den bara är testat med AirPods Pro, andra generationens AirPods med det trådlösa laddningsetuiet, samt etuiet du kan köpa löst. Men eftersom det är qi-laddning har vi med framgång laddat även andra märken av proppar med trådlös laddning av etuiet.

Båda laddningsplattorna har en fast vinkel, där vi uppskattar Magsafe-laddaren till 30 grader och Apple Watch-laddaren till cirka 60 grader. Det är en kraftig vinkel som funkar bra på skrivbordet, men är mindre lyckad på sängbordet, då skärmen är riktad upp mot taket.

Prestanda

MacWorld rekommenderar

Då Boost Charge Pro använder en egen nätadapter kunde vi inte koppla in vår usb-effektmätare, så det är svårt att säga exakt hur mycket den levererar. Men den var faktiskt aningen snabbare på att ladda upp en Iphone 12 Pro Max vid ett sida-vid-sida test med en annan Magsafe-laddare. Laddningen verkar inte heller påverkas nämnbart om du använder ett Magsafe-kompatibelt skal.

Specifikationer

Produkt: Belkin Boost Charge Pro 3-in-1 Wireless Charger with MagSafe
Testad: april 2021
Tillverkare: Belkin
Laddningsstandarder: Magsafe 15W, QI 5W, Apple Watch 5W
Nätadapterns effekt: 40 watt
Storlek: 14 x 14 x 16 cm
Vikt: 531 gram
Rek pris vid test: 1 590 kronor.
Pris: 1 456 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 5 av 5