När Apple lanserade Iphone 12 presenterade företaget också en ny magnetisk kontakt på baksidan av telefonen. Magsafe, som den kallas, kan ansluta trådlösa laddare, skal, korthållare och annat. Tekniken är öppen för företag som deltar i Made for i-programmet.

Belkin är en av de första tillverkarna som har hakat på, och har uppenbarligen fått ta del av Apples specifikationer i förväg. Företaget har presenterat två kommande tillbehör för Magsafe.

Boostcharge Pro Magsafe 3-in-1 Wireless Charger är ett litet stativ som kan ladda Iphone, Apple Watch och Airpods (med trådlöst laddningsetui). Den är tillverkad i vit hårdplast och rostfritt stål och har ”arkitekturinspirerad design”, men det som mest sticker ut är priset: 150 dollar, motsvarande cirka 1 650 kronor. Bara 10 dollar mindre än Airpods.

Magsafe Car Vent Mount Pro är ett bilfäste för telefonerna. Det sitter i fläktvingarna och består helt enkelt av en rektangulär platta som håller fast telefonen. Någon laddning eller annat ingår inte, och Belkin ska ha motsvarande 440 kronor för den.

Båda tillbehören släpps senare i vinter.