I april lanserades Quibi, en strömningstjänst som erbjuder hundratals mobilanpassade tv-serier med avsnitt som bara är 5-10 minuter långa.

Föredrar du att se tv-serier på din tv-apparat kan vi meddela att Quibi nu även finns tillgänglig för Apple TV. Efter den kostnadsfria testperioden ligger prislappen på 95 kronor per månad.

Trots att Hollywoodmogulen Jeffrey Katzenberg har spenderat mer än en miljard dollar på innehåll har Quibi inte blivit någon större succé hittills. I dagsläget finns det på sin höjd 500 000 prenumeranter, vilket gör det svårt att nå målet om 7,4 miljoner prenumeranter inom ett år.

Nyligen uppmärksammade The Information att Jeffrey Katzenberg har försökt sälja Quibi till Apple, men Eddy Cue som är ansvarig för företagets mjukvara och tjänster sägs ha tackat nej till erbjudandet. Inte heller tycks Facebook och Warner Media vara intresserade av att lägga vantarna på tjänsten.

I sammanhanget kan nämnas att Quibi bara äger de exklusiva rättigheterna för tv-serierna i två år, sedan är det fritt fram för producenterna att erbjuda innehållet till andra intressenter. Med andra ord kan Apple och Facebook lika gärna avvakta ett tag till och sedan plocka russinen ur kakan till en betydligt lägre summa.