Senaste uppdateringen (2020-10-07):

Ar-upplevelse i inbjudan

I går skickade Apple ut inbjudningen till höstens andra event där nya Iphone – och möjligen flera andra hårdvarunyheter – ska visas upp. Inbjudan ser på dator bara ut som en bild med lite text, men döljer en hemlighet.

Om du besöker sidan på en Iphone eller Ipad kan du nämligen trycka på bilden för att starta en ar-upplevelse där bollarna från inbjudningsbilden placeras ut i rummet omkring dig. Väl på plats startar en animation där de sprids ut i rummet och avslöjar datumet för eventet (”10.13” på amerikanskt vis) för att sedan samlas ihop igen.

Apple event oktober 2020

Föredrar du att inte använda kameran för ar kan du istället se animationen mot en tom bakgrund genom att trycka på Objekt längst upp intill AR.


Tidigare (2020-10-06):

Apple bjuder in till nytt event

Nu står det klart att Apple kommer anordna ett nytt event tisdagen den 13 oktober, klockan 19 svensk tid. På dagordningen står med stor sannolikhet nya modeller av Iphone och möjligtvis även andra nyheter som Airtag, Airpods Studio och Homepod Mini.

Bland de förväntade nyheterna i årets modeller av Iphone kan nämnas snabbare processor, bättre kameror och 5g-stöd, men förhoppningsvis får vi även se längre batteritid och några överraskningar.

Så här ser själva inbjudan till eventet ut:

Apples eventinbjudan

Även om eventet äger rum redan nästa vecka lär det dröja till slutet av månaden innan de nya mobiltelefonerna finns ute i butikerna.