Vi har tidigare rapporterat om hur en bugg i Watch OS 7 gör att träningspass utomhus inte registreras som de ska till Fitness-appen och Hälsa på IOS 14. Även gamla träningspass har saknat sina rutter, och Apple kände till problemet.

Uppdateringarna till IOS 14.0.1 och Watch OS 7.0.1 löste detta och en del andra buggar för många användare, men inte alla. Nu rapporterar Macrumors att Apple har publicerat ett supportdokument med en lösning för de som fortfarande inte kan se sina gamla träningspass på kartan eller har andra synkningsproblem med Fitness och Hälsa.

Lösningen går ut på att ta bort parkopplingen mellan klockan och mobilen, vilket sparar en färsk säkerhetskopia av all data från klockan, sedan göra en ny säkerhetskopia av telefonen, och därefter nollställa Iphone och återställa från backup.

Apple har en lista över symtom och säger att användare som upplever två eller fler av dessa ska följa proceduren. Företaget skriver att du ska säkerhetskopiera Iphone till Icloud, men det fungerar så klart lika bra till dator så länge du har kryssat i krypterade säkerhetskopior i Finder/Itunes.