Uppdatering (2020-11-09):

Nyligen valde Apple att plocka bort webbläsaren Stadium från App Store, detta då företaget ansåg att appen bröt mot regelverket.

Nu har emellertid utvecklaren Zachary Knox presenterat en ny version som har godkänts av Apples granskare.

Den stora förändringen i version 1.2 är att koden som gör det möjligt att ansluta Bluetooth-kontroller har förändrats, något som tyvärr innebär att vissa handkontroller inte fungerar längre.

Instruktioner för hur du ska bära dig åt för att köra Googles speltjänst Stadia på Iphone, Ipad och Ipod Touch finns på sajten zachknox.com. Där får du även tips om hur du ska göra för att se om din handkontroll är kompatibel med appen.

Tidigare (2020-09-29):

Googles streamingtjänst för spel, Stadia, fungerar på pc, Mac och Android men inte på IOS. Eller så har det varit och fortsätter vara officiellt, men nu går det trots det att spela på en Iphone eller Ipad rapporterar Appleinsider.

Det är möjligt tack vare en grupp användare i Reddits Stadia-grupp och specifikt användaren Zachary Knox som har släppt en speciellt webbläsare för ändamålet.

Webbläsaren heter Stadium och kan hämtas gratis på App Store (den ligger i skrivande stund kvar men det är möjligt att Apple kan ta bort den, antingen på eget bevåg eller på begäran från Google).

Stadium har stöd för handkontroller som normalt fungerar med IOS-spel, men inte Stadia-handkontrollen. Den har inget adressfält eller andra vanliga gränssnittselement, utan en enkel inställning av vilken webbplats som ska öppnas i helskärmsläge samt vilken user agent-sträng den ska använda. Genom att välja samma user agent-sträng som Macversionen av Safari luras Stadia att tro att du kommer från en Mac och du kan logga in och spela.

Läs mer om hur du använder appen i den här tråden på Reddit.