Uppdatering (2020-10-20):

Enligt The Verge kommer Apple inom kort att plocka bort webbläsaren Stadium från App Store, detta då företaget anser att appen bryter mot regelverket.

Med hjälp av Stadium är det möjligt att köra Googles speltjänst Stadia på Iphone, Ipad och Ipod Touch, detta då den så kallade användaragenten har ändrats till Macversionen av Safari.

Det som gör att appen bryter mot reglerna är emellertid inte användningen av användaragenten utan koden som gör det möjligt att ansluta Bluetooth-kontroller.

Utvecklaren Zachary Knox säger sig ha förståelse för Apples beslut, men samtidigt uppmanar han användarna att passa på att ladda ner Stadium innan det är för sent.

Tidigare (2020-09-29):

Googles streamingtjänst för spel, Stadia, fungerar på pc, Mac och Android men inte på IOS. Eller så har det varit och fortsätter vara officiellt, men nu går det trots det att spela på en Iphone eller Ipad rapporterar Appleinsider.

Det är möjligt tack vare en grupp användare i Reddits Stadia-grupp och specifikt användaren Zachary Knox som har släppt en speciellt webbläsare för ändamålet.

Webbläsaren heter Stadium och kan hämtas gratis på App Store (den ligger i skrivande stund kvar men det är möjligt att Apple kan ta bort den, antingen på eget bevåg eller på begäran från Google).

Stadium har stöd för handkontroller som normalt fungerar med IOS-spel, men inte Stadia-handkontrollen. Den har inget adressfält eller andra vanliga gränssnittselement, utan en enkel inställning av vilken webbplats som ska öppnas i helskärmsläge samt vilken user agent-sträng den ska använda. Genom att välja samma user agent-sträng som Macversionen av Safari luras Stadia att tro att du kommer från en Mac och du kan logga in och spela.

Läs mer om hur du använder appen i den här tråden på Reddit.