I augusti tog Apple bort Fortnite från App Store efter att spelets utvecklare Epic Games gjorde en ny mjukvaruuppdatering som gjorde att användare kunde gå runt Apples system för betalningar i appar. Något som bryter reglerna för App Store. Epic Games har sedan dess stämt Apple och anklagat företaget för att ha ett monopol. Epic Games har även begärt att rätten tillfälligt ska tillåta att Fortnite kommer tillbaka på App Store.

Under måndagen hördes fallet och båda sidorna fick presentera sin argumentation inför domare Yvonne Gonzales Rogers vid norra Kaliforniens distrikt. Enligt CNN ska Gonzales Rogers ha varit skeptisk gällande flera av Epics påståenden och sa flera gånger att hon inte var övertygad av företagets argument eller deras strategi.

Apple har argumenterat för att deras upplägg ser ut som det gör delvis för att skydda användarna. Epic sa då att man är en trovärdig verksamhet som funnits i flera år och inte utgör något säkerhetshot. Domare Gonzales Rogers sa då att säkerhetsfrågan består i att Epic Games var oärliga när de medvetet bröt mot App Stores regler.

Som det ser ut nu kommer rättegången att kunna ske i juli 2021. Enligt domare Gonzales Rogers så hade hon föredragit om den ägde rum inför en jury.

Varken Epic Games eller Apple har kommenterat det hela.

Läs också: Apple pausar alla App Store-avgifter för "online-event"