Uppdatering 2020-09-26:

Microsoft släpper ny app: Strömma Xbox-spel till din Iphone

Som tidigare rapporterat kommer Microsoft snart släppa en Xbox-app till IOS för att strömma spel till Iphone. The Verge skriver nu att appen kommer få en stor uppdatering som ger tillgång till en ”remote play”-funktion. Xbox-användare kommer därmed kunna strömma sina spel direkt till en Iphone.

Appen skiljer sig därmed från Xcloud, som strömmar spel direkt från en server.

Användare kommer även kunna koppla upp sig mot sin Xbox över wifi eller en mobiluppkoppling. Appen testas just nu bland beta-användare genom Testflight.


Tidigare: 

Microsoft har precis släppt en Android-app för att strömma spel från en Xbox One-konsol till mobiltelefoner, och enligt The Verge kan en IOS-version komma riktigt snart.

Företagets molnbaserade streamingtjänst för spel, Xbox Cloud Gaming, har stoppats av Apple eftersom den bryter mot samma regler som stoppar Stadia. Men både Valve och Sony har appar på App Store som strömmar spel du redan äger från din egen dator respektive Playstation 4.

Microsofts nya app liknar dessa och det handlar alltså inte om att strömma från någon server utan direkt från din egen spelkonsol.

Löjlig regeländring för strömmade spel lurar oss inte, Apple

Apple bör inte ha något problem med appen eftersom det finns specifika regler för just detta, som följs av Steamlink och PS4 Remote Play. Dessa säger till exempel att spelet måste köras helt och hållet på värdmaskinen och att klientappen inte får ha någon butikssektion. Köp-i-appen behöver inte använda Apples system, så länge de också behandlas direkt på värdmaskinen.

En sak som skulle kunna fälla appen är om Microsoft försöker kringgå begränsningen att spelen måste köras direkt på värdmaskinen, så att du kan strömma spel från Xbox Game Pass Ultimate via din Xbox.