Sedan förra hösten har Microsoft jobbat på en omdesignad version av mejl- och kalenderprogrammet Outlook för för Mac. Den väntas vara klar att släppas till allmänheten i mitten av oktober, skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Efter presentationen av Mac OS 11 Big Sur i somras satte Microsoft sina designers på att ytterligare putsa på den grafiska designen så att den passar i Big Surs designspråk, vilket bland annat innebär rundade hörn på fönstret, områden inom fönstret, knappar och annat.

Microsoft utgår samtidigt från sitt eget Fluent Design-språk för till exempel ikonerna i vänsterspalten, verktygsfältet och andra delar av gränssnittet. Målet är enligt företaget att få Outlook att kännas som ett Macprogram samtidigt som det tydligt hör till Office-familjen.

Den nya versionens gränssnitt är också mer anpassningsbart. Du kan till exempel stuva om bland panelerna som fyller fönstret och det finns mycket fler inställningar för sidopanelen, meddelandelistan och annat.

En annan nyhet är en särskild vy för människor, kontakter och kollegor, avskilt från meddelanden och kalender. Där kan du se information om kontakter och lägga till anteckningar, starta Teams-chatter och favoritmarkera.

Nya Outlook kommer till att börja med stödja Microsoft- och Google-konton, medan Icloud- och imap-konton kommer senare.