Striden mellan Apple och Epic går vidare, och i slutet av förra veckan skickade Apple in nya bevis för att hindra domstolen att godkänna Epics krav på ett preliminärt föreläggande, rapporterar BGR.

Först är det Mark Grim, en av två personer på Apple med titeln Game Developer Manager, som berättar om hur Apple under åren har gått Epic till mötes och hjälpt företaget på olika sätt. Bland annat ska Apple ha skickat 16 Developer Transition Kits med Apple Silicon till Epic för att underlätta utvecklingen av Unreal Engine, och har tillåtit företaget att testa appar på över 2 000 testenheter – långt fler än de 100 enheter vanliga utvecklarkonton får testa på.

Apple har också skickat utvecklare till Epic för att hjälpa till att optimera Unreal Engine och dess utvecklarverktyg för Metal.

Mike Schmid, chef för Games Business Development, skriver om hur krävande Epic har varit och att företaget ”upprepade gånger” har hotat att dra tillbaka Fortnite från App Store om Apple inte gör som de vill. Bland annat har Apple sett till att ha personal till hands 24 timmar om dygnet för att hantera brådskande förfrågningar från Epic.

Läs också: Epic hugger tillbaka mot Apples påstående

Enligt Mike Schmid har Apple till och med ändrat vissa App Store-regler för att tillmötesgå Epic, till exempel möjligheten för användare att skänka köp-i-appen till andra användare.

Vittnesmålen handlar enligt Apple om att visa hur tillmötesgående företaget har varit mot Epic, och att det är villigt att ändra regler när det kan göras på ett sätt som är säkert för användare och behandlar alla utvecklare likadant.