Spotify har släppt ett officiellt uttlande där streamingtjänsten kritiserar Apples nya paketlösning Apple One där det går att få Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade och extra Icloud-lagring till rabatterat pris.

Översätt från engelska skriver Spotify att:

"Apple använder sin dominanta position och orättvisa tillvägagångssätt för att underbygga konkurrenter och begränsa konsumenter genom att ge företräde till sina egna tjänster. Vi uppmanar konkurrensmyndigheter att agera snabbt för att begränsa Apples antikonkurrensbeteende, som om det får härja fritt kommer innebära oreparerbar skada för utvecklare och hota vår samlade frihet att lyssna, lära, skapa och knyta an."

Efter tidigare klagomål från bland annat Spotify har två EU-utredningar startat för att utvärdera om Apples App Store och Apple Pay bryter mot EU:s konkurrenslagar.

Enligt The Verge håller Apple själva inte med och skriver i ett eget uttalande att:

"Kunder kan upptäcka och njuta av alternativ till varenda en av Apples tjänster. Vi introducerar Apple One för att det är ett bra värde för kunderna och ett enkelt sätt att få tillgång till samtliga Apples prenumerationstjänster. Vi kommer att rekommendera den Apple One-plan som sparar dig mest pengar baserat på vilka prenumerationer du redan har. Det är perfekt för de som älskar våra tjänster och vill få mer för mindre och det är särskilt bra för familjer. Utvalda tjänster som ingår i Apple One är också tillgängliga att använda på icke-Apple-produkter och du kan avbryta dem när du vill."

Läs också: Apple kommer tvingas ändra sig - men vad är Epic ute efter egentligen?