Tidigare idag kom beskedet att Nvidia har förvärvat det brittiska chippbolaget Arm från japanska Softbank för motsvarande 350 miljarder kronor.

Med tanke på att Apple använder sig av Arm-baserade processorer i flera av sina produkter (däribland Iphone och Ipad) var det många som hade trott att den amerikanska elektronikjätten skulle lägga vantarna på Arm, men så blev inte fallet.

Enligt experterna hade det blivit svårt för Apple att driva igenom ett köp av Arm, detta då konkurrensmyndigheterna troligtvis skulle haft invändningar mot affären. Till exempel hade Apple kunnat sätta stopp för licensieringen av Arm-teknik till andra tillverkare av datorer, pekplattor och mobiltelefoner.

Med stor sannolikhet kommer Nvidia att hålla fast vid tidigare ingångna avtal, så vi kan definitivt räkna med Arm-baserade processorer även i framtida modeller av Iphone och Ipad. Möjligtvis kan affären få till följd att Apple på sikt köper in fler komponenter från just Nvidia, detta då det kan bli aktuellt med förmånliga paketpriser.