På tisdag anordnar Apple ett nytt event med namnet Time Flies och de flesta bedömare är eniga om att fokus ligger på nya modeller av Ipad och Apple Watch.

Nu hävdar den välkände teknikläckaren Jon Prosser att vi förutom ”Apple Watch Series 6” får se en ny budgetmodell som är tänkt att ersätta den gamla trotjänaren Apple Watch Series 3.

Enligt uppgift ska designen i budgetmodellen vara densamma som i nyare modeller, men stöd för M9-chipp och ECG saknas. Inte heller är det möjligt att ha skärmen i gång konstant.

Prosser har valt att kalla den nya klockan för ”Apple Watch SE”, men han säger samtidigt att det enda som listas från Apples sida är ”Apple Watch” och ”Apple Watch Pro”. Det är alltså tänkbart att det gamla namnskicket skrotas och att det bara blir två grundmodeller att välja mellan, fast i flera olika konfigurationer.

De senaste åren har Jon Prosser varit först med flera avslöjanden, men hans rykte fick sig en törn när han envist hävdade att de nya modellerna av Ipad och Apple Watch skulle ha släppts redan i tisdags.