Uppdatering 2020-09-25:

Youtube-kanalen Unbox Therapy har lagt upp följande video som visar i detalj hur Apples munskydd ser ut och fungerar:

Varje paket innehåller fem munskydd och tydliga instruktioner för hur de ska användas. Tanken är att de ska klara av 8 timmars användning innan de behöver tvättas. Varje skydd är gjort för att klara av att tvättas fem gånger.

Tidigare:

Apple Face Mask kallar Apple ett nytt munskydd som ska delas ut till alla anställda och har tagits fram av företagets egna designers. Det använder tre lager för att filtrera både in- och utluft och är framtaget för att kunna tvättas och återanvändas upp till fem gånger innan det måste bytas.

Formen är särskilt anpassad för användare med glasögon och ska minimera risken för imma på glasen, skriver Macrumors som även publicerar en bild på munskyddet. Munskydden ska redan ha börjat skeppas till butiker och kontor.

Förutom det egna munskyddet har Apple även börjat köpa in Clearmask, det första genomskinliga munskyddet som har godkänts av amerikanska FDA. Det har designats med hjälp av Gallaudet-universitetet som riktar sig mot döva och hörselskadade, en grupp för vilka vanliga munskydd kraftigt försvårar kommunikation. Enligt Macrumors håller Apple även på att designa ett eget genomskinligt munskydd.