Spelföretaget Epic Games har skickat in ett så kallat preliminärt föreläggande där de ber domstolen i USA att göra så deras spel Fortnite återigen blir tillgängligt på Apples App Store och att Epic Games också får tillbaka tillgången till sitt utvecklarkonto.

Förra veckan avslutade Apple Epic Games utvecklarkonto och plockade bort Fornite på grund av att Epic Games medvetet brutit mot regelverket för App Store genom att erbjuda direkt betalningar till företaget som ignorerar avgifterna i App Store.

Epic Games säger att de gjort detta som ett sätt att protestera mot Apples avgifter. De har också stämt Apple och anklagar företaget för att ha ett monopol.

Macrumours rapporterar att Epic Games skriver i sitt nya föreläggande att de valt att utmana Apple eftersom "det var det rätta att göra" och att "det var bättre positionerat än många andra företag".

Epic skriver också att de förmodligen kommer drabbas av oreparerbar ekonomisk skada om Fortnite inte får komma tillbaka på App Store. Redan nu säger de att antalet aktiva IOS-spelare minskat med 60 procent.

Apple har tidigare sagt att Fortnite är välkommet tillbaka så länge som Epic Games tar bort funktionen med direkta betalningar. Något som Epic Games har vägrat.

Läs också: Apple får inte blockera Epics utvecklarverktyg