Så sent som i april lovade LG att man senast i oktober skulle lägga till stöd för Airplay 2 och Homekit i vissa av sina smarta tv-apparater från 2018, men nu rapporterar Macrumors att företaget har backat från sitt löfte.

Beskedet har väckt stor irritation bland användare som köpt någon av de aktuella modellerna med förhoppningen att LG skulle lägga till stödet i en kommande uppdatering.

I en namninsamling på Change.org kräver 22 000 personer att LG lägger till stöd för Airplay 2 och Homekit i Premium-modeller som tillverkades mellan 2016 och 2018. Liknande uppdateringar har tidigare släppts av Samsung och Vizio, vilket visar att det är tekniskt möjligt.

Det kan i sammanhanget påpekas att det går att få tillgång till funktionerna genom att koppla in en Apple TV, men det innebär förstås en extra utgift för kunderna.

Artikeln uppdaterad 2020-09-07: Rörde sig allt om ett missförstånd? Kanske. Det Twitter-inlägg (från LG i Storbritannien) som hävdade ovanstående uppgifter har tagits bort. Läs mer här.