Testad produkt: Satechi USB-C Wireless Charging Dock for Airpods
Pris: 249 kr hos CDON.

Usb-c fortsätter sin marsch in på våra enheter, och med det som standard på såväl Macbook som Ipad Pro är det förstås inte så konstigt att det kommer allt fler tillbehör.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Airpods-användare med modeller av laddningskapacitet bör kika lite extra på Satechi USB-C Wireless Charging Dock for Airpods, för det är verkligen en trevlig liten laddningslösning. Laddningsdockan sitter finfint på en Macbook, och även om laddningshastigheten inte är särskilt hög så är det en smidig lösning för dig som vill slippa kablar.

Positivt

  • Passar Airpods perfekt
  • Liten, smidig och sobert designad

Negativt

  • Laddar långsamt
  • Fungerar bara till Airpods med trådlös laddning
För ett tag sedan recenserade vi Satechis usb-c-laddare för Apple Watch, ett ypperligt litet tillbehör som rekommenderas varmt till alla med en Apple Watch och behov av en portabel laddare. Men frågan är om motsvarande laddare för Airpods är lika självklar i arsenalen?

Laddar Airpods Pro trådlöst

Satechi USB-C Wireless Charging Dock for Airpods är en liten platta med en usb-c-kontakt, som du kopplar till din Macbook eller Ipad. Sedan lägger du dina Airpods på plattan, som vilken trådlös laddningsplatta som helst, och de laddas kort och gott.

Själva laddplattan är utformad efter Airpods-fodralet, men även äldre Airpods med trådlös laddning fungerar. Räkna däremot inte med någon blixtrande snabb laddning, det är 5W som gäller här, som så ofta är fallet. Nu spelar det förstås mindre roll eftersom du säkert bara kopplar in din Wireless Charging Dock for Airpods och laddar medan du jobbar, men ändå.

Utformad för Airpods Pro

Liten och smidig

Precis som sin Apple Watch-motsvarighet är Satechi USB-C Wireless Charging Dock for Airpods en liten och smidig enhet, tunn som en Ipad Pro, och tillverkad med smakfull rymdgrå finish. En liten lampa på sidan visar om Airpods-fodralet laddar eller ej, och även om Satechi-loggan är tryckt på ena kortsidan så står den inte ut alls, utan är väldigt sober. Det finns verkligen inget onödigt på den här enheten.

Ipad Pro-användare begränsas dock en hel del. Ditt Airpods-fodral är nämligen inte magnetiskt på samma sätt som Apple Watch är, vilket betyder att de bara kan ladda på laddningsplattan när den ligger platt på bordet. Det betyder i praktiken att din Ipad Pro måste ligga på bordet för att laddningen ska fungera. Dessvärre får man inte heller plats med laddningdockan i sidoporten på Magic Keyboard, om du har detta. Det är olyckligt, och gör förstås att laddningsdockan är lite mindre användbar för dig som har valt att köra Ipad Pro som huvudsaklig enhet.

Specifikationer

  • Produktnamn: Satechi USB-C Wireless Charging Dock for Airpods
  • Testad: Augusti 2020
  • Rekommenderat pris: 299 kr
  • Pris: 249 kr hos CDON.
  • Effekt: 5W
Betyg: 3 av 5