Det senaste dygnet har Apple fått en hel del kritik för att man satt stopp för molnbaserade speltjänster som Googles Stadia och Microsofts Xcloud på App Store, detta med motiveringen att man skulle behöva granska varje enskilt spel individuellt.

Nu stämmer Facebook in i kritiken mot Apple, detta med anledning av att man tvingats plocka bort alla minispel i appen Facebook Gaming som precis har släppts för IOS. Därmed får användarna nöja sig med att se klipp från när andra personer spelar, vilket i och för sig är det primära syftet med appen.

Enligt uppgift har Facebook Gaming fått avslag efter avslag och det var först när minispelen plockades bort som appen godkändes av Apple. Några liknande problem var det inte med att få appen godkänd på Google Play, rapporterar The Verge.

I sammanhanget kan påpekas att Apples vd Tim Cook så sent som för en vecka sedan hävdade att företaget gör sitt bästa för att så många appar som möjligt ska komma till App Store, ett uttalande som tycks rimma illa med verkligheten.