Efter 33 år företaget lämnar en av de mest välkända ansiktena på Apple sitt jobb som ”senior vice president of worldwide marketing”, men Schiller lämnar inte Apple helt och hållet. I jobbet som ”Apple Fellow" kommer han fortsatt ha ansvar för App Store och Apple Events, där framför allt det förstnämnda inte alls är ett litet ansvarsområde.

Phil Schiller har jobbat på Apple sedan 1987, och har därmed, sida vid sida med andra stora Apple-namn som Steve Jobs, Tim Cook och Jony Ive varit med på resan från ett Apple som varit på randen till konkurs på sent 90-tal, till den jätte Apple är idag.

Greg Joswiak, Apple
Foto: AppleGreg Joswiak tar över Phil Schillers tidigare ansvarsområde.

Anledningen ska vara att Schiller, som i år fyller 60 år, vill ägna mer tid åt familj och egna projekt.

– Det har varit en dröm som besannats för mig att jobba på Apple, med så många produkter som jag älskar, med alla dessa vänner – Steve, Tim och så många fler, säger Schiller i ett pressmeddelande. Jag började på Apple när jag var 27, i år fyllde jag 60 och det är dags för mig för några planerade förändringar i mitt liv. Jag kommer fortsätta jobba här så länge de vill ha mig, jag blöder i sex färger, men jag vill också ta lite tid under åren jag har framför mig för min familj, och några få personliga projekt som jag bryr mig mycket om.