Twitter har överrösts av påståenden om framtida Apple-produkter den senaste tiden, från ungefär den 25 juli och framåt. Och det är rejäla läckor om framtida produkter, dessutom specifika sådana – om uppgifterna stämmer.

Bland annat skriver Twitter-användaren Anonymous att Apple ska släppa inget mindre än en ny Imac, Airpods Studio och en Homepod Mini under augusti månad. Här har dock ”läckaren” redan fel på en punkt. Anonymous hävdade att en ny Imac skulle lanseras denna vecka, men det har alltså inte hänt.


Iphone-event 8 september?

Vidare påstår Twitter-användarna Komiya respektive Ihacktu Pro att Apple kan komma att hålla Apple-event den 8 september, ett event som kommer att ske helt och hållet online. Då ska Apple enligt uppgifterna släppa både Iphone 12-serien, Apple Watch Series 6, en Airpower trådlös laddare (!) samt någon form av Ipad.


Ipad- och Mac-event 27 oktober?

Till sist uppger Ihacktu Pro att Apple väntas hålla ett event den 27 oktober som fokuserar på Mac och Ipad. Här ska en ny Ipad Pro visas, liksom de första Macarna med arm-processorer. Dessa ska enligt uppgifterna bli en ny Macbook Pro 13 tum, samt en mindre Macbook.

Kanske kan även Apple Glass visas upp, men detta sker bara om Apple kan hålla ett event med journalister på plats då man vill att produkten ska kunna provas.


Tveksam sanningshalt

Slutligen får vi lägga till en rejäl brasklapp här. Uppgifterna är visserligen intressanta för att de är ovanligt specifika, och vissa detaljer stämmer även överens med andra rykten som cirkulerat den senaste tiden. Källorna är dock relativt osäkra, och även om uppgiftena skulle stämma helt eller i detalj redan idag kan mycket hända innan september och oktober är här.

Framtiden får helt enkelt utvisa.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 7540 kr.

Bästa pris just nu: 5790 kr