Senaste uppdateringen (2021-01-10)

Uppgifter: Nya "Airpods Pro 2" kan lanseras i april

Den japanska bloggen Mac Otakara påstår att Apple har planer på att släppa nästa generation av Airpods Pro i april 2021, rapporterar Macrumors. Uppgifterna ska komma från en källa inom den kinesiska produktionskedjan.

Enligt Mac Otakara kommer de nya hörlurarna få ett något omgjort laddningseuti med samma tjocklek på 21mm men med en höjd på 46mm och en bredd på 54mm. Dagens laddningsetui för Airpods Pro, som släpptes i oktober 2019, har isället en höjd på 45,2mm och en bredd på 60,mm.

I övrigt avslöjas inga ytterligare uppgifter om de påstådda hörlurarna.

Uppdatering (2020-12-30)

Uppgifter: ”Airpods Pro 2” kan komma i två storlekar

Läckta bilder på vad som uppges vara komponenter för att husera H1 eller möjligen ett kommande H2-chip har delats av twitter-användaren Mr. White. Dessa kallas felaktigt W-chip, men antaligen avses H-chippen som sitter i Airpods.

Komponenterna på de läckta bilderna visas i två olika storlekar, vilket antyder att Apple kan ha två storlekar av nästa generation Airpods Pro på gång.

"Airpods Pro 2" väntas få en ny design, och det skulle alltså kunna bli tal om även två olika storlekar. Mr. White har flera gånger tidigare läckt bilder på vad som senare bevisats varit äkta komponenter till kommande produkter, men som vanligt ska rykten som dessa alltid tas med en nypa salt.

Apple väntas enligt flera rykten släppa nästa generation Airpods Pro samt ”Airpods 3” tidigt 2021.


Tidigare: 

Den 30 oktober är det ett år sedan Apple lanserade Airpods Pro och enligt analysföretagen har de trådlösa hörlurarna sålt som smör i solsken.

Det vore onekligen logiskt om vi fick se en uppgradering i samband med Apples november-event, men enligt Bloomberg kommer lanseringen av andra generationens Airpods Pro och tredje generationens Airpods att dröja till nästa år.

Enligt uppgift vill Apple kapa längden på öronsnäckorna, något som skulle ge en mer kompakt form i stil med Samsung Galaxy Buds. Men att få plats med alla komponenter på mindre yta har visat sig vara svårare än väntat.

Apple har även haft problem med de nya "over-ear"-lurarna Airpods Studio, så eventuellt kommer även dessa att släppas först nästa år.

Apple AirPods Pro Pris vid test: 2299 kr.

Bästa pris just nu: 1999 kr