Istället för att aktivt hjälpa till att bekämpa bedrägerier med Itunes-presentkort ser Apple mellan fingrarna och fortsätter tjäna pengar på dem, påstår en stämningsansökan mot företaget som har lämnats in i norra Kaliforniens distriktsdomstol.

Stämningen kommer från advokatbyråerna Scott+Scott och Cafferty Clobes Meriwether & Sprengel och yrkar på att bli grupptalan, rapporterar Appleinsider.

Enligt advokaterna vet Apple precis hur bedrägerierna brukar gå till, och har många chanser att motverka dem. Men eftersom Apple normalt tar 30 procent av allt som spenderas i Itunes Store och App Store har företaget ett incitament att ignorera dessa bedrägerier.

Apple har en supportsida om presentkortsbedrägerier. Vi kanske inte behöver påpeka det, men du ska aldrig betala någon för något med hjälp av presentkort. Dessa kan bara användas för att köpa saker från just den butik presentkorten hör till. Om någon ringer upp dig och påstår att du behöver betala med presentkort, oavsett omständigheter, ska du lägga på direkt. Du kan också polisanmäla numret.