Apple har gång på gång förnekat att Mac OS och IOS ska slås ihop till ett operativsystem, men det hindrar säkerligen inte företaget från att spekulera och testa lite olika konfigurationer.

Enligt uppgifter håller Apple just nu långt gånga tester av en Iphone som kör Mac OS, skriver Appleinsider, vilket i teorin är möjligt nu när Mac OS Big Sur har stöd för de arm-processorer som sitter i Iphone och Ipad.

Det skulle kunna ge en Iphone som kan kopplas till en större skärm och på så vis ge en extremt portabel Mac, lite grann som Samsung gör med Dex. Troligen skulle denna Iphone ändå köra IOS vanligtvis eftersom Mac OS inte alls är anpassat för fingrar och så små skärmar.

Enligt läckaren, Mauri QHD på Twitter, är Apple väldigt uppspelta kring projektet och jobbar på två olika implementationer av idén. Mauri QHD säger sig vara 95 procent säker på uppgifterna, och han har haft rätt tidigare när det gäller andra företag men vad gäller Apple är hans historik okänd.

Att Apple skulle åtminstone experimentera med något som detta är inte alls otroligt, däremot är det mer osäkert om företaget verkligen skulle lansera en IOS-Mac OS-hybrid som denna. Vägen från en intressant idé till en lanserad produkt är lång.

Samsung DeX Station EE-MG950 Pris vid test: 549 kr.

Bästa pris just nu: 624 kr