På årets upplaga av WWDC lanserade Apple till sist övergången från Intel till arm-processorer, och för att förenkla övergången lanserade företaget även ett utvecklar-kit som utvecklare kan använda för att redan nu förbereda sina program för övergången till helt nya processorer.

Kitet består av en Mac Mini med en A12Z-processor, direkt hämtad från Ipad Pro. Nu har åtminstone en utvecklare kört denna Mac genom Geekbench 5, skriver 9 to 5 Mac.

Läs också! Apple släpper mängder med nya utvecklarverktyg

Testet gav en poäng på 800 för enkeltrådade uppgifter, och cirka 2 600 poäng för multitrådat. Inte särskilt imponerande siffror, och långsammare än Ipad Pro, men det finns såklart många brasklappar här. Testet körs genom Rosetta 2 vilket sänker hastigheten med runt 25-40 procent enligt olika bedömningar, då Geekbench 5 inte har stöd för arm-procesorer på Mac.

Dessutom är denna version av Mac Mini framtagen för att utvecklare enkelt ska kunna porta sina program till arm-Macar. Den första ”riktiga” arm-Macen lär inte ha en processor direkt tagen från Ipad, utan något helt eget.

Trots det är det intressant att se den allra första arm-Macen användas, även om det inte är "skarpt läge" ännu och det är just bara utvecklare som kan köpa den.

Apple Silicon: Allt om Apples byte till egna Arm-processorer