Rykten om att Apple skulle övergå till egna, arm-baserade processorer har cirkulerat länge, och under årets WWDC besannades till sist ryktena. Övergången har dock planerats under en längre tid, och enligt nya uppgifter fanns det en specifik händelse som fick Apple att till slut helt och fullt satsa på sina egna processorer istället.

François Piednoël, en tidigare ingenjör på Intel, säger till PC Gamer att Apple ska ha blivit rejält missnöjda med Intels produkter efter att Skylake introducerades 2015. Kvalitetssäkringen av processorerna ska ha varit ovanligt dålig, och till slut blev Apple det företag med flest klagomål rapporterade för Skylake-arkitekturen, säger Piednoël.

Läs mer! Apple Silicon: Allt om Apples byte till egna Arm-processorer

– I grund och botten var det kvalitetskontrollen av Skylake som fick Apple att lämna plattformen, säger Piednoël.

– Apple måste verkligen ha hatat Skylake.

Apples första Mac med Skylake-processorer var Imac år 2015, sedan kom den nya generationen Macbook Pro år 2016 med Skylake-processorer.

Skylake-problemen är säkerligen inte den enda orsaken till att Apple lämnar Intel. Större kontroll över fler av de delar som hamnar i företagets datorer lär vara en orsak som väger tungt. Men kanske var det ändå droppen som fick bägaren att rinna över, i alla fall om vi ska tro François Piednoël.

Apple MacBook Pro (2019) - 2,6GHz HC 16GB 512GB 16" Pris vid test: 27489 kr.

Bästa pris just nu: 27486 kr