I kväll drar en väldigt annorlunda upplaga av Apples utvecklarkonferens WWDC igång. På grund av coronapandemin blir det inte tal om något fysiskt evenemang, men Apple har ändå lovat ett par digitala dagar smockfulla med spännande nyheter för utvecklare och användare.

Den som kan sin WWDC vet att Apple traditionsenligt presenterar ny mjukvara. Vi väntar oss alltså att få veta mer om framtiden för IOS, Ipad OS och de andra system som är centrala för Apples prylar. Men i kväll kan också gå till historien som datumet då Apple offentliggjorde skiftet från Intel till egentillverkade Arm-kretsar för sina Mac-datorer. Senast vi såg ett liknande skifte var 2005.

Så följer du kvällens WWDC-presentation

  • Kvällens keynote kommer att livesändas på Youtube. Du hittar videon här eller inbäddad högst upp i denna artikel. Sändningen börjar kl 19.00 svensk tid.
  • Du som vill följa i Safari via Iphone, Ipad eller Ipod Touch hittar även eventet på Apples eventsida. Du kan även strömma från en Mac (Safari) eller Windows 10-dator med webbläsaren Edge. 
  • Apple TV-användare kan använda TV-appen för att följa evenemanget (nytt för i år). 

Vi på MacWorld skriver nyheter, genomgångar och analyser under hela kvällen. Eftersom WWDC i år äger rum flera veckor senare än normalt – i semestertider – har vi tyvär inte möjlighet att hålla i MacWorld Live denna gång. Du som vill ventilera tanker och känslor i samband med eventet får mer än gärna diskutera nyheterna i vårt forum, i våra artikelkommentarer eller i kommentarerna på de Facebook-inlägg som komma skall. 

Håll dig uppdaterad inför WWDC

Vi har skrivit en stor mängd artiklar inför Apples utvecklarkonferens. Bland annat:
Önskelista: Sju funktioner vi vill ha i IOS 14
Önskelista: Mac OS 10.16 kan bli historiskt
Önskelista: Sju nyheter vi vill se i Apple Watch OS 7
Önskelista: Fem förändringar vi vill se i Ipad OS 14
Analys: Historiskt WWDC – stor förändring för Mac
Analys: Skruvade förväntningar på Arm-Macar