Tillbehörstillverkaren Anker har gjort sig ett namn för billiga men pålitliga produkter, främst powerbanks och laddare men även bluetooth-högtalare, kablar och diverse annat.

Nu ger företaget sig på en marknad som verkligen kan behöva lite konkurrens: Thunderbolt-dockor. Jämfört med sina usb-c-kusiner är thunderbolt-dockor fortfarande överlag rätt dyra. Tyvärr är inte priserna särskilt låga.

Anker Powerexpand 7-in-1 Thunderbolt 3 Dock kämpar sig nedåt i pris en aning med ett amerikanskt pris på 200 dollar, vilket lär bli runt 2 000 kronor. Den har som namnet antyder sju anslutningar: usb-c och usb-a, hdmi, ethernet, sd-kort, mikro-sd och thunderbolt 3. Den kan ladda en laptop med upp till 45 watt och hdmi-kontakten stödjer 4k60p.

Powerexpand Elite har tagits fram i samarbete med Intel och har 13 kontakter, bland annat gigabit ethernet och dubbla thunderbolt 3 för seriekoppling. Den ger 85 watt laddning till en ansluten dator. Amerikanskt pris är 300 dollar, vilket ligger i linje med liknande dockor från till exempel OWC och Caldigit.