Det är helt klart gott om pengar i appar. Apple själva har nu uppmärksammat en ny undersökning som genomförts av Analysis Group och som visar att App Store, under 2019, hanterade försäljning för 519 miljader dollar, motsvarande omkring 4,82 biljoner kronor, rapporterar The Verge.

Samtidigt är det stormigt runt App Store. I juli kommer cheferna för både Apple, Alpabet, Amazon och Facebook att frågas ut av USA:s representanthus gällande misstankar om brott mot landets konkurrenslagar. Där är App Store i skottgluggen då flera utvecklare kritiserat att Apple tar 30 procent av vissa app-intäkter. Detta inkluderar bland annat mobilspel, köp i appar och vissa prenumerationer.

Apple själva pekar i den nya undersökningen på att "enbart" 567 miljarder av de 4,82 biljoner kronorna utgörs av digitala föremål som företaget kan ta 30 procent av intäkterna ifrån. Apple drar utöver det även in pengar på annosering i appar, vilket utgör omkring 418 miljarder kronor för 2019.

Resterande 3,83 biljoner kronor ska sedan utgöras av köp inom exempelvis e-handel, matleveranser och taxitjänster där Apple inte tar någon del av pengarna.

Läs också: Apple stäms för lootboxar på App Store