Nu står det klart att Apple bestämt sig för att lägga ner utvecklingen av två program, närmare bestämt Itunes U och Ibooks Author.

Itunes U ger tillgång till hundratusentals gratis föreläsningar och kurser från tusentals skolor och högskolor världen över. På sistone har emellertid Apple valt att lyfta fram andra utbildningslösningar, inte minst de nya apparna Classroom (Klassrum) och Schoolwork (Skolarbete) och verktyget Apple School Manager.

Enligt Apples supportsidor kommer Itunes U att kunna användas fram till slutet av 2021, så det finns gott om tid att hitta någon lämplig ersättare.

Ibooks Author är å sin sida ett program som används för att skapa böcker som kan publiceras på Apple Books (som tidigare kallades för Ibooks). Programmet ska plockas bort från Mac App Store redan den 1 juli, men det kommer fortsätta fungera för användare som kör Mac OS 10.15 eller tidigare.

Apples förhoppning är att användarna ska byta till Pages och därför har man lagt upp en supportsida som ger tips om vad du ska tänka på.

Under årens lopp har Apple lagt ner en hel del program och appar, men vanligtvis sker det i samband med att nya versioner av företagets operativsystem släpps.