I november lanserades Apple TV Plus och det har varit många experter som dömt ut satsningen, inte minst som det är ett minst sagt klent utbud om man jämför med konkurrerande tjänster som Netflix, Amazon Prime och Disney Plus.

Enligt analytikern Samik Chatterjee på J.P. Morgan ser det emellertid ljust ut för Apple TV Plus på lite längre sikt. Det finns nämligen uppgifter om att Apple tänker öka den årliga budgeten från en till sex miljarder dollar, något som borde innebära att bristen på innehåll snart är historia.

Det tycks dessutom som tittarna uppskattar Apples filmer och tv-serier allt mer. Medan snittbetyget på Imdb låg på 7,0 vid lanseringen har titlarna som släppts sedan dess ett snittbetyg på 7,3, något som tyder på ett stigande intresse för tjänsten.

Samik Chatterjee räknar därför med att Apple TV Plus kan locka uppemot 100 miljoner betalande användare inom fem år, rapporterar Barrons.

Hur många som prenumererar på Apple TV Plus i dagsläget är oklart, detta då Apple ännu inte har presenterat några officiella siffror. Enligt analytikernas beräkningar rör det sig om någonstans mellan 9 och 33 miljoner användare.