Den 20 april är det dags för ett nytt Apple-event och det stora dragplåstret den här gången är nya modeller av Ipad, Ipad Pro och Ipad Mini.

Eventuellt kan vi även få se tredje generationens Apple Pencil, detta då det har publicerats bilder på kinesiska Weibo som sägs föreställa en ny version av pekpennan med en något tjockare spets.

Dessutom har det lagts upp ett kort klipp på Twitter som visar att den nya pennan i likhet med första generationens Apple Pencil har en blank yta, men att den ena sidan är platt i likhet med andra generationens Apple Pencil.

Förra året ansökte Apple om ett patent som beskriver en variant av Apple Pencil med flexibla sensorer, något som skulle göra det enklare att byta penselstorlek, färg och form, samt kopiera och klistra in olika objekt. Det är emellertid oklart om dessa funktioner gör debut i årets modell eller om de skjuts på framtiden.

Det har tidigare ryktats om att den tredje generationens Apple Pencil kommer släppas i en svart variant, något som gör att den matchar den svarta ramen som finns på många modeller av Ipad och Ipad Pro. Några fotografier av denna variant har emellertid inte publicerats.

Troligtvis kommer den nya modellen av Apple Pencil att få ett liknande pris som den nuvarande.

Apple Pencil (2nd Generation) Pris vid test: 1490 kr.

Bästa pris just nu: 1389 kr