Uppdatering (2020-06-16):

Den oerhört populära appen Zynn har nu plockats bort från både App Store och Google Play, rapporterar The Verge.

Anledningarna till att Zynn får rött ljus av Apple och Google är flera. För det första har mycket av innehållet i appen stulits från andra tjänster, däribland Tiktok, Instagram, och Youtube. För det andra liknas appen vid ett pyramidspel, detta då användarna lockas med större belöningar ju fler personer de kan värva till tjänsten.

Enligt Zynn bryter man inte mot reglerna, men det lär krävas en total omgörning innan appen får lov att komma tillbaka på App Store och Google Play.

Läs också: Apple får massor av följare på Tiktok - trots noll klipp

Tidigare (2020-05-30):

Tiktok tycks ha fått en ny konkurrent i form av videoappen Zynn som nu lyckats toppa App Store i USA, rapporterar The Verge.

Appen som släpptes i början av maj ska ha lyckats med detta bland annat genom att betala användare för att registrera sig, värva medlemmar och titta på videos.

Zynn är en klon av Tiktok som kopierat appens funktion och användargränsnitt men skillnaden är att allteftersom användare tittar på videos så fylls en timer med poäng. Poängen påstås sedan kunna bytas in mot olika belöningar, så som pengar och presentkort.

Utvecklaren bakom Zynn är den kinesiska startupen Kuaishou som Tencent nyligen investerade cirka 19 miljarder miljarder kronor i. Zynn-appen har tidigare använt samma taktik med att betala användare i Kina. Appens intäkter baseras sedan på att sälja annonser.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 7699 kr.

Bästa pris just nu: 6309 kr