Tile, företaget bakom en serie bluetooth-brickor som kan användas för att hålla koll på var du har dina saker, ber nu EU om hjälp eftersom de anser att Apple missbrukar sin makt och favoriserar sina egna produkter, rapporterar Financial Times, via Macrumors

Enligt Tile gör Apple det medvetet svårare för personer att använda Tiles produkter på Iphone eftersom företaget har sin egen app för att hitta saker. Bland annat i ändringar som Apple gjort i IOS 13 som uppmanar användare att inte använda platsspårning som alltid är påslagen.

Tile menar också att deras produkter inte får likvärdig behandling i App Store och att Apple avslutat deras avtal om att sälja Tile-produkter i företagets butiker.

Sedan tidigare finns återkommande rykten om att Apple är i färd med att släppa sina egna prylspårar-brickor, Airtags, som fungerar på liknande sätt som Tiles produkter. Apple slår bestämt ifrån sig anklagelserna om orättvis behandling och försvarar sina beslut med att man värnar användarens integritet.

Tile ber därför EU att titta närmare på Apples förfaringssätt. EU har svarat med att de till följd av anklagelserna kommer inleda en preliminär utredning. Tile har luftat samma kritik i USA tidigare i år.

Läs också: Apples prylhittarbricka dök upp i supportvideo