Magic Pairing är en Apple-teknik som används i Airpods och andra bluetoothenheter med H1-chippet. Den gör dels att det går snabbare och lättare att parkoppla enheter, dels att detta blir säkrare än med vanlig bluetooth-koppling.

Nu har en grupp forskare vid tekniska universitetet Darmstadt hittat åtta buggar i Magic Pairing-koden som kan utnyttjas för att på olika sätt störa parkopplingen. De kan bland annat få en Iphone som försöker parkoppla att krascha genom att köra processorn på 100 procent, och tvinga parkopplade enheter att bryta kopplingen.

Apple underrättades om buggarna mellan 30 oktober i fjol och 13 mars i år men hittills har ingen av dem fixats, skriver The Register.

Jiska Classen, en av forskarna som hittade buggarna, säger till sajten att hon tror att det beror på att de inte är så allvarliga ur ett säkerhetsperspektiv. Ingen av dem kan användas för att lura Iphone att ansluta till en falsk produkt eller hacka sig in på andra sätt, utan det handlar enbart om att störa anslutningarna.

Forskarna säger också att Apples bluetooth-protokoll är fullt av felstavningar och att dessa varierar mellan olika delar, vilket ger intrycket av att varje del har skrivits av varsin inhyrd programmerare och att ingen ordentlig kodstädning har gjorts centralt.