Logitech har lanserat en ny smart övervakningskamera för konsumenter kallad Circle View. Företaget råkade för ett par veckor sedan lägga upp information om den på sin webbplats, och uppgifterna som delades på Reddit då visar sig stämma.

Circle View påminner om företagets äldre Circle 2 men har en ny fot och är tillverkad i svart aluminium. Sensorn spelar in video med 1080p upplösning och objektivet, som är tillverkat i glas, ger 180-graders bildvinkel. Som i tidigare modeller finns ett infrarött läge för att filma i mörker på upp till 4,5 meters avstånd.

Den stora nyheten i Circle View är stöd för Homekit Secure Video, en nyhet som Apple presenterade på WWDC 2019 och nu så smått har börjat dyka upp i produkter. Tekniken innebär att all video behandlas i kameran och lagras med totalsträckskryptering på Icloud.

För att använda Homekit Secure Video behöver du ett av de större abonnemangen på Icloud-data, minst 200 gigabyte med en kamera och 1 terabyte med två leler fler kameror. Videorna tar dock inte upp något av ditt lagringsutrymme.

Circle View kostar 2 000 kronor och kommer släppas ”snart” i Sverige.