För drygt ett år sedan valde Spotify att anmäla Apple till EU:s konkurrensmyndigheter, detta med motiveringen att företaget avsiktligt missgynnar andra apputvecklare i syfte att främja sina egna tjänster.

I en intervju med Bloomberg TV säger Spotifys vd Daniel Ek att det visserligen rör sig åt rätt håll, men att det kommer ta tid innan man betraktar Apples plattform som öppen och rättvis.

Den stora stötestenen gäller avgiften på 30 procent för prenumerationer som tecknats via Spotifys app för Iphone och Ipad. Det har fått till följd att Spotify fått höja priset för dessa användare.

I andra frågor har Apple gått Spotify till mötes, vilket bland annat lett till att den populära musiktjänsten nu finns för Apple TV och att det går att styra uppspelningen med hjälp av Siri.

I sammanhanget kan nämnas att Apple nyligen tecknade ett avtal med Amazon som gör att det företaget slipper betala avgiften på 30 procent för filmer och tv-serier som säljs via appen Amazon Prime, så uppenbart är Apples regler inte ristade i sten.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 7959 kr.

Bästa pris just nu: 7699 kr