Satechi är kända för diverse tillbehör och tangentbord till såväl Mac som pc, samt förstås en del mobila produkter. Därför är det inte direkt förvånande att de tar fram en så självklar liten pryl som – och håll andan nu, för det här är ett matigt produktnamn – USB-C Magnetic Charging Dock for Apple Watch.

Betyg 4 av 5

Omdöme

USB-C Magnetic Charging Dock är en liten och smidig laddare till din Apple Watch, självklar för alla oss sladdhatare som reser mycket. De problem som uppstår när man har styva armband känns synnerligen överkomliga, för vem vill släpa på en trådad Watch-laddare? En ypperlig extraladdare helt enkelt, väl värd priset.

Positivt

  • Liten och smidig.
  • Stark magnet.
  • Prisvärd.

Negativt

  • Fungerar sämre med hårda armband.
  • En förlängningssladd vore önskvärd.

Testad produkt: USB-C Magnetic Charging Dock
Pris: 449 kronor hos iphonebutiken.

Principen är enkel och mestadels genialisk. Det är helt enkelt en liten laddningsplatta för Apple Watch, inte helt olik den du ser på den vanliga laddaren fast med lite rymdgrå plast runt sig, och en usb-c-kontakt. Plugga in i datorn, i Ipad Pron, eller för all del i en usb-c-laddare, och lägg på klockan som vanligt. Laddning startar, allt är som förväntat, allt är bra.

Eller?

Liten och smidig
Liten och smidig.

Stark magnet

Magneten i Magnetic Charging Dock är noga avvägd. Den klarar precis att hålla uppe vår Series 5 Apple Watch i stål med länkarmbandet i stål, vilket är något av en bedrift för det är en ganska tung klocka. Vi kan med andra ord plugga in laddningsdockan i vår Ipad Pro när vi har den stående, och Magnetic Charging Dock orkar hålla vår Apple Watch på plats. Men det är på håret, det märks. Har du ett ännu tyngre armband kanske det inte går alls.

Det för oss till laddning i liggande läge, säg kopplad till en Macbook Pro. Här blir det genast problem, för länkarmbandet varken ligger platt eller öppnas särskilt lätt. Med en förlängningssladd (vilket inte medföljer, för övrigt) är det inga problem, då kan klockan ligga som den vill på bordet. Magnetic Charging Dock bär sin egen ringa vikt utan problem.

Inget av det här är något som helst problem om du använder ett armband som går att öppna, så att din klocka kan ligga någorlunda platt. Det är bara med de mer fixerade, svåröppnade armbanden som den spartanska designen gör sig påmind, men det räddas i mångt och mycket av den starka magneten.

Inte mycket att klaga på

I övrigt är det svårt att hitta något att klaga på här. Satechis tillbehör brukar hålla hög kvalitet, om än kanske inte alltid superpremium som de mer Apple-fokuserade tredjepartstillverkarna såsom Twelve South eller, i viss mån, Nomad. Deras usb-c Magnetic Charging Dock gör precis allt den utlovar, och är nu ett fast inslag i vårt resekit, trots att vårt armband hämmar den något.

Vi reser oftast med en Ipad Pro så då är det inget problem, men om vi hade haft en Macbook av något slag som resedator så skulle vi nog investera i en förlängningssladd, vilket Satechi också säljer, som av en händelse. Det känns onekligen som att den skulle legat i lådan med laddaren, men samtidigt så är det lite av ett nischfall eftersom det bara är styva armband som ställer till det. Om inte annat så kan vi nog tacka kabelns avsaknad för det trevliga priset, för runt 450 kronor är inte farligt för en laddare trots allt.

Fungerar utmärkt till en MacBook
Fungerar utmärkt till en Macbook, om du har ett armband som kan ligga platt vill säga.

Specifikationer

Testad: April 2020
Funktion: Usb-c-laddare för Apple Watch
Kompatibilitet: Apple Watch 1-5
Tillverkare: Satechi
Spänning: 5W
Rek. pris: 449 kronor
Pris: 449 kronor hos iphonebutiken.

Betyg: 4 av 5