Det amerikanska analysföretaget Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) har undersökt vilka modeller av Iphone som sålde bäst under årets första kvartal.

Allra mest populär är Iphone 11 som har en andel på 37 procent. Lägger man till proffsmodellerna Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max ökar andelen till 66 procent, med andra ord står höstens modeller för knappt två tredjedelar av den totala försäljningen.

Av de äldre modellerna står Iphone XR för merparten av försäljningen, närmare procent 21 procent. Det innebär att Iphone 8 och Iphone 8 Plus står för resterande 13 procent, där den förstnämnda modellen sålde ungefär dubbelt så bra som den sistnämnda.

En annan intressant detalj som Appleinsider lyfter fram är att folk behåller sin Iphone längre tid än tidigare. Till exempel har 28 procent av användarna haft sin Iphone i minst tre år, vilket kan jämföras med 12 procent i en liknande undersökning för fyra år sedan.

I och med lanseringen av nya Iphone SE har Apple bestämt sig för att sluta sälja Iphone 8 och Iphone 8 Plus, så det kommer med all sannolikhet att bli en del förändringar till nästa undersökning.